introductie

George Pancras is trompettist, componist en muziekdocent. Hij is betrokken bij diverse muziekprojecten variërend van jazzconcerten, popfestivals, muziektheatervoorstellingen (o.a. Zuidelijk Toneel, Artemis en WBK met Loes Luca, Freek de Jonge) tot terugspeeltheater, kleinschalige optredens en improvisatieworkshops in de regio.

In de afgelopen jaren speelde George als trompettist bij bands als TETZEPI. LILIAN HAK, B MOVIE ORCHESTRA, ELECTRIC BARBARIAN, JUICE BOX, GHANA FUNK, PROLUDER. Op dit moment speelt George met BONGOMATIK, JAMTOWN, THEATER BOVEN WATER (terugspeeltheater), THE MIGHTY TYPHOONS, De BETUWSE HERAUTEN en FESTA ORKESTA.

Sinds 2014 heeft George een muziekpraktijk aan huis in Tricht. Hij geeft les aan beginners en gevorderen en leidt muziekworkshops op locatie. 

George geeft ook muziekles op het pop-instrumentarium bij de Van der Hoevenkliniek in Utrecht, een forensisch psychiatrische instelling. Hij coacht daar muziekgroepen en organiseert muzikale en theatrale evenementen binnen het centrum.

Daarnaast schrijft George muziek voor theatervoorstellingen en voor korte films. Ook werkt hij als studiomuzikant (o.a. Kraak & Smaak, Arling & Cameron). In 2007 verhuisde George vanuit Amsterdam naar Geldermalsen met Irene van Helden en hun drie kinderen, Manu, Jasmine en Sammy. Sinds november 2013 woont George en gezin in Tricht.